Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Biserica „Sfânta Treime”

Biserica „Sfânta Treime” din Ungra a fost ridicată în anul 1937, cu multe greutăţi şi întreruperi, iar în 1969 a fost sfinţită. În 1982 a fost sfinţită pictura interioară. Din 2017 şi până în prezent a fost refăcut acoperişul şi s-a reparat exteriorul în totalitate, iar la interior biserica a fost restaurată şi înfrumuseţată.

În Duminica a 11-a după Rusalii, comunitatea parohială din Ungra, judeţul Braşov, a primit binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

Ierarhul a săvârşit Sfânta Liturgie în Biserica „Sfânta Treime” din localitatea aflată în apropierea oraşului Rupea şi a binecuvântat cu apă sfinţită lăcaşul de cult renovat şi înfrumuseţat în ultimii ani, prin eforturile comunităţii păstorite de preotul Constantin Cristi Măntărău. De la târnosirea bisericii, din anul 1982, şi până acum nici un arhiereu nu a liturghisit aici. Sătenii din Ungra au îmbrăcat în număr mare straiele populare specifice acestei zone şi au umplut lăcaşul de închinare. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul „Anatoly” din Braşov.

Ultima actualizare: 15:55 | 8.05.2024

Sari la conținut