Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Monografia comunei

Conform recensământului efectuat în 2021, populația comunei Ungra se ridică la 2.009 locuitori, în creștere față de recensământul anterior din 2011, când fuseseră înregistrați 1.949 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (70,18%), cu minorități de romi (15,18%) și germani (1,1%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (85,37%), iar pentru 12,94% nu se cunoaște apartenența confesională.

Ungra face parte din microregiunea de dezvoltare Rupea-Cohalm, din Județul Brașov și deci din Regiunea de dezvoltare Centru cu sediul administrativ în municipiul Alba Iulia.  Microregiunea Rupea-Cohalm sau țara Cohalmului este una din cele trei micro-regiuni de dezvoltare individualizate la nivelul județului Brașov. Din punct de vedere al unitaților teritorial-administrative existente, zona cuprinde un oraș: Rupea și opt comune: Bunești, Cața. Hoghiz, Homorod, Jibert, Racoș, Ticuș, Ungra. Cele opt comune, împreuna cu orașul Rupea, Biserica Evanghelică și Ortodoxă, Fundația Mihai Eminescu precum și Consiliul Județean, Agenția de Dezvoltare Județeană dar și cea Regională au pus bazele unui parteneriat în vederea dezvoltarii pe termen lung a micro-regiunii Rupea-Cohalm.

Patrimoniul cultural-istoric al micro-regiunii Rupea-Cohalm cuprinde ansambluri fortificate ale bisericii evanghelice, biserici ce atestă diversitatea religioasă a zonei, case memoriale, situri arheologice, fragmente de ziduri fortificate. Prin acestea micro-regiunea se evidențiază ca una dintre cele mai bogate zone ale județului din punctul de vedere al patrimoniului cultural, dispunând de un important potențial pentru turismul cultural.

Ultima actualizare: 12:41 | 14.06.2024

Sari la conținut